arhitectura?


nu sunt sigur dar cred ca subiectul pe care il propun tine de arhitectura.

cladirea pe care o vedeti in imagine este locuita. de oameni. si da, este un camin pentru studenti insa asta nu prea conteaza.
ceea ce vreau sa subliniez este urmatorul lucru: la toate geamurile se observa acelasi model de perdea. aceeasi culoare. si din punctul meu de vedere arata foarte bine.
sunt aproape sigur ca ziua nu prea se mai vede nicio perdea. se vor vedea doar ferestrele. si ar fi frumos sa fie si alea toate la fel. in caminul asta sunt, si cred ca in toate caminele ferestrele sunt la fel.
ar fi un lucru bun, zic eu, si in blocurile de locuinte sa fie la fel.
dar nu e asa. la orice bloc te-ai uita (cel putin in bucuresti) n-ai sa vezi doua ferestre la fel.

sa zicem ca normal este. dar e si frumos?

acum, daca stai sa te gandesti, nu ai cum sa olbigi oamenii sa-si puna toti ferestre la fel, ca e democratie. (si ar mai zice unii si ca sunt comunist, si ca nu inteleg conceptul de diversitate)

oare ar fi normal sa existe niste reguli in privinta aspectelor de genul asta: tipul ferestrelor/ culoarea caselor/ culoarea gardurilor/ modelul usilor etc?
ipotetic:
asta ar insemna ca desi e democratie eu nu am voie sa-mi vopsesc casa verde pentru ca regula locala este sa fie rosie. daca o fac verde (ca e dreptul meu) incalc regula.
din alt punct de vedere daca o fac verde ma bucur mai mult de ea ca este exact asa cum imi place mie. dar daca eu o fac verde toata lumea o sa si-o faca cum vrea. si in loc de 347 de case rosii vor fi 347 de case in toate culorile si fiecare se va bucura de a lui. dar ansamblul va fi oribil si pentru turisti si pentru localnici.

...asta asa... ca sa nu tac si eu.
ps: acest subiect nu poate fi terminat. aceasta fiind cauza pentru care nu am scris o incheiere a postului.

3 comentarii:

mugurdefluier spunea...

asa, portocaliu, sa moara base de drag..si daca te uiti bine, la una din ferestre, in partea de jos, se mai vede si o lumina violet...
e ceva DUBIOS!

Anonim spunea...

ca de obicei, la mine in camera e lumina si draperia trasa!
si ma mir ca la 302B nu era prosopul in geam.

Mirabela spunea...

Ai dreptate. Am ramas stupefiata de faptul ca in Maramures despre care se zice ca e centrul traditiei Romaniei, casele (care de fapt sunt vile) nu au sub 2 etaje, sunt foarte impunatoare si colorate si de prost gust. Din cand in cand, in varf de deal mai rasare cate o casutza de lemn frumos pictata, cu adevarat pitoreasca. Dar atat. Un lucru e cert: e democratie si facem din asta un avantaj. De aceea maramuresenii au profitat de democratie si au taiat toate padurile din jur. Evident, pentru temelia caselor. Nu caselor -focarelor de prost gust, lipsa de educatie si sentimentul tipic romanesc: sa se vada ca am! nu conteaza ca nu am nevoie de atat de mult spatiu, conteaza ca fac concurenta cu vecinii!

Trimiteți un comentariu