30 aprilie (1 mai)

de 1 mai am sarbatorit 30 aprilie.
adica pe 30 aprilie m-am plimbat putin. pana in sinaia si inapoi, cu un prieten despre care probabil am sa fac un post separat, pentru "recomandare". Silviu.
plecare :Bucuresti nord 05:46
sosire : Sinaia 09:03 ( in realitate 09:22)
in Sinaia ne intalnim cu o prietena pe care n-am mai vazut-o de vreo 2 sau 3 ani. Irina.
pupaturi. ce mai faci? bine fac. tu ce faci? tot bine.
deci ce facem?
Silviu propune sa urcam putin. eu nu indraznisem, gandindu-ma ca nu vom avea timp, vazusem seara pe net ca cel mai scurt traseu era de 3 ore si jumatate.
Irina stia altceva, si pentru ca este din sinaia am crezut-o. deci am trecut la "dat din bashcheti" (Irina) spre Hotel cota 1400 care este defapt putin mai sus (aprox 1500) conform unor semne de la fata locului.
in mai putin de doua ore eram sus.
de la hotel in sus spre cota 2000 am mai urcat singur inca vreo 200 m (dupa calculele mele) pana la zapada. m-am dat si eu cu fundu de zapada (nu era moale cum ma asteptam) m-am murdarit putin de noroi si m-am intors. am mai consumat o parte din cel 11 croissante si ...hai sa coboram.
pai mai ai cu cine?
dupa 2 ore de povesti cu ursi ne-a fost imposibil (mie si Irinei) sa-l mai convingem pe Silviu sa coboare pe jos. 20 minute de negocieri si eram in telecabina.
si mai aveam vreo 4 ore pana la plecare.
putina leneveala in soare. epuizarea stocului de croissante si snacksuri. o bere. 0 tura pana la Peles. mult ras. fuga la gara.
-sar'naaa, da-ti-mi si mie doua bilete pentru primul tren spre Bucuresti, va rog!
-pai asta din gara e primu. pleaca acum.
..................................................
-restul... baiatuuu!!! restuuuu!

-hai ba mai repede ca pleaca!

a fost o zi faina, si pentru asta ii multumim in mod special Irinei care a chiulit toata ziua de la scoala pentru a ne trage noua o plimbare prin imprejurimi. fara ea probabil ne-am fi invartit (plictisit) 7 ore pe strazile din Sinaia.
Sinaia arata foarte bine din punctul meu de vedere. cel putin partea pe care am vazut-o eu. cladirile noi respecta arhitectura orasului si strazile sunt curate. si multa linisite frate, enervant de multa!
pentru doritori exista un centru de inchirieri biciclete la vreo 5-10 minute de gara.
biciclete sunt kona si scott sau cube, si arata foarte bine . 16 lei ora (mi se pare un tarif corect) Irina spunea ca poti sa mai si negociezi.
cred ca ma mai duc, trebuie sa ajung la cota 2000.



pozele facute sunt 21 la numar, si destul de personale ca sa vi le arat.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu