dupa

am pomenit intr-un articol anterior de competitia Ciucas Trail Running.
am asteptat-o mult. a venit. a si trecut. a fost sambata. acum 2 zile.
am concurat la categoria semimaraton. este prima mea participare la o astfel de competitie si sigur nu ultima. m-am "virusat" cum mi-a spus unul din concurenti pe parcursul traseului.
traseul pentru semimaraton a pornit din Cheia, a ajuns pe varful Gropsoarele, a parcurs creasta Gropsoarele-Zaganu... prin trecere pe la cabana Ciucas, tot prin trecere pe la cabana Muntele Rosu, si inapoi in Cheia. in total 21 km ca doar daia ii zice semimaraton (42/2).
start ora 9:00.
dupa 30 minute ma simteam terminat cum probabil s-ar fi simtit si o baterie 777. si ma gandeam ca o sa abandonez stiind ca urcarea de care ne era frica nici nu incepuse. incet incet alergarea a devenit mers biped, ca mai apoi sa se transforme in patruped. dupa aproximarile mele au fost pante si de 60%-70%, poate si mai mult. pe creasta s-a putut alerga destul de usor, in ciuda potecii pe care alocuri abia incapea un picior.
duminica am mai facut inca odata aproape tot traseul si nu inteleg nici acum cum am reusit sa nu ma opresc. faptul ca ii vedeam pe ceilalti ca nu se opresc m-a motivat foarte mult. fiecare "hai" pe care il auzeam parca imi dadea mai multa putere. au fost foarte multe portiuni din traseu pe care duminica nu mi le mai aminteam, aproximativ 75% parea nou.
coborarile au fost mult mai obositoare decat am crezut. mai ales de la Muntele Rosu la Cheia unde am inceput sa simt oboseala. de cand am intrat in Cheia toti pe care ii intalneam imi spuneau "mai ai putin", va jur ca nu aveau dreptate.
curba la stanga. ultima. in fata se vede linia de sosire. ...inca un minut. linia de sosire e in spate.
finish 12:46.
timp : 3 ore si 46 minute. sunt mandru de mine. mi-am atins obiectivul (<4 ore).
o experienta pe care ma bucur ca am trait-o.
ps-uri:
toti oamenii de acolo (participantii) par mult mai tineri decat sunt.
toti sunt oameni normali, care un job.
aproape toti erau mai mari decat mine. de la organizatori am inteles ca doar o persoana era mai mica decat mine, si avea aproape 18 ani.
cel mai batran avea 71 ani, si a terminat cursa de maraton. pentru asta a primit un bine meritat premiu special.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu